eu2020

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Kratek opis operacije

 Obvestilo, 18.10.2020

Spoštovani starši, dragi učenci,
 
zaradi poslabšanja epidemiološke slike in preprečevanja prenosa okužb s Covid-19 vam ponovno podajamo nekaj informacij.
 
Nekateri naši učenci imajo večje zdravstvene omejitve, zato je zanje potrebna še posebna skrb. Ponovno starše naprošamo, da se v zvezi z obiskovanjem šole posvetujejo z otrokovim osebnim pediatrom. Seznam zdravstvenih omejitev, ki bi lahko vplivale na težji potek bolezni Covid-19 smo objavili v mesecu maju in je dostopen na http://www.osp-4.ms.edus.si/images/delo_na_domu/8_teden/Obvestila/Zdravstvene_omejitve.pdf.
 
Starše učencev ponovno naprošamo tudi, da ne vstopajo v šolo brez predhodnega dogovora. Vse potrebno lahko sporočite v šolsko svetovalno službo na 02 522 30 85.
 
Prav tako starše naprošamo, da so še posebno pozorni, če otrok kaže znake prehlada, ima trebušne/črevesne težave, vročino, kašelj ... v takem primeru naj otrok ostane doma in se pred ponovnim prihodom v šolo posvetujte z njegovim pediatrom.
 
Pri vsem tem poskušajmo biti dosledni in upoštevati priporočila v največji možni meri, obenem pa ostanimo strpni.
 
V želji in skrbi, da vsi ostanemo zdravi, vas lepo pozdravljamo.
 
Ravnateljica:
mag. Metka Rovšek Kuharič

SVETOVNI DAN HRANE

16. oktobra 1945 je bila v okviru Združenih narodov ustanovljena svetovna organizacija za hrano in kmetijstvo FAO (Food and Agriculture Organization), tako da letos obeležujemo že 75. obletnico delovanja te organizacije in zato vsako leto na ta dan praznujemo SVETOVNI DAN HRANE.

Svetovni dan hrane nam ponuja priložnost, da se opozori na stisko več kot 820 milijonov kronično podhranjenih ljudi na svetu.

Na svetu se proizvede dovolj hrane za vsakogar, vendar odpraviti lakoto pomeni, da bo hrana prišla v roke in usta vseh tistih, ki jo zares potrebujejo – predvsem revnim, izoliranim skupinam, etničnim manjšinam, ki živijo na robu ekonomskega in socialnega stanja, žrtvam vojne in žrtvam naravnih nesreč.

Prav je, da se zavedamo, da je Slovenija ena izmed redkih držav, ki ima organiziran sistem prehrane otrok in mladostnikov. Ta organiziran sistem prehrane je urejen na nivoju države in je tudi uzakonjen.

Šola ima pomembno vzgojno in izobraževalno vlogo pri razvijanju zavesti o zdravi prehrani, zdravih prehranjevalnih navadah, kulturi prehranjevanja in odgovornega odnosa do sebe in svojega zdravja.

Spodbujamo vas k poglobljenemu razmišljanju in aktivnostim o pomembnosti prehrane in prehranjevanja, čemur je tudi posvečen SVETOVNI DAN HRANE – 16. oktober.

image1

Obvestilo o pouku

Spoštovani starši,

na podlagi prejete okrožnice s strani MIZŠ vas obveščamo, da pouk na naši šoli od 19.10.2020 poteka za vse naše učence kot do sedaj, torej v šoli.

Lep pozdrav!

Ravnateljica:

mag. Metka Rovšek Kuharič

Šola v naravi 2020

Spoštovani starši,

 

učenci 6-9. razreda in njihovi učitelji vam sporočajo, da so srečno prispeli v Rakov Škocjan in vas lepo pozdravljajo.

Delovni dan v sadovnjaku

Prijazna gospa Dragica nas je sprejela s polno obloženo mizo pečenih sladkih dobrot in nam razložila potek varnega pobiranja jabolk. Delo ni bilo težko, jabolka smo pobirali v vedra in sipali v velike zabojnike, na tleh smo puščali gnila jabolka. Paziti smo morali, da nismo lomili vej, ker potem drugo leto ne bo jabolk. Vsak si je nabral jabolka za domov. Bil je čudovit jesenski dan.

Ogled fotografij

obiranje jabolk DD 01 

 

OKO BESEDE na OŠ IV MS

oko besede 01oko besede 02

ŠOLA V NARAVI - OVI od I do IV. stopnje

V petek, 2. 10. 2020 smo se polni novih izkušenj in nepozabnih doživetij vrnili iz tridnevne šole v naravi. Bivali smo v Mladinskem domu Hodoš. Peljali smo se z vlakom in tako še dodatno poskrbeli za vesele obraze, hkrati pa s tem kar precej znižali stroške izvedbe ŠVN. Za kuhanje in vsa gospodinjska dela smo poskrbeli sami – učenci in učitelji. Dela smo si razdelili glede na sposobnosti učencev. Vmes pa je bilo dovolj časa za zanimive dejavnosti: gibalne igre z žogicami in padalom, glasbene aktivnosti: spesnili in naučili smo se svojo himno in prepevali pesmi ob spremljavi kitare. Zakurili smo si ogenj in na njem spekli hrenovke in kruh. Najbolj pa je učence navdušila pravljica o dobrih vilah Kresničkah in pogledih na majhne kresove, ki jih v temi, na obrobju gozda, prižgejo Kresničke, če so učenci pridni.      

Zapisala: Neva Starašinič

Ogled fotografij

SVN Hodos 02

SVN Hodos 05

Koruzni labirint

Za delovni dan smo se odločili, da obiščemo koruzni labirint. Zraven smo povabili še učence OVI V učiteljice Jane Kuhar. Tako smo ob prihodu v šolo imeli malico, se obuli in odpeljali v Maribor do koruznega labirinta. Tam se je šele pustolovščina začela. Ob vhodu v labirint smo dobili zemljevid s katerim smo iskali postaje in opravili naloge, ki so nas čakale. S skupnimi močmi smo uspešno opravili vse naloge in rešili geslo labirinta, ki se glasi: »Prihodnost pripada tistim, ki zaupajo.«

Ogled fotografij

koruzni labirint 03

  1. EKO DAN - GIBANJE ZA ZDRAVJE -1.SLOVENSKI DAN ŠPORTA
  2. Povabilo k nacionalnemu mesecu skupnega branja
  3. Obvestilo 31. 8. 2020
  4. Nagrajenci kuharskega natečaja MALI ŠEF SLOVENIJE
  5. Informacije pred 1.6.2020
  6. Obvestilo za 1.junij in 3. junij
  7. Finalno glasovanje MALI ŠEF
  8. Delovni dan PPVI - ČASOVNA KAPSULA
  9. Zadnje informacije pred 25.5.2020
  10. Obvestilo za ponedeljek, 25.5.2020
logo_osivms

Osnovna šola IV Murska Sobota
Trstenjakova 71
9000 Murska Sobota
T +386 02 522 30 80
E o4ms@guest.arnes.si

Št. TR: 01280-6030690345 || donacije - sklic 99

logo_scp_pomurje
logo_eko_sola
sis